2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

Ταχ. Διεύθ.: Μπουσίου 38  Τηλέφωνο & fax: 2462022511 e-mail: mail@2dim-greven.gre.sch.gr       skype name: 2nd Primary School Grevena Greece

Οικοσελίδα | Επικοινωνία

 Το σχολείο μας 
Ιστορικό  

Νέα-Ειδήσεις  2011, 2012, 2013, 2014 - 2015

Παλιές  Φωτογραφίες
Προσωπικό
Σύλλογος Γονέων 
Αρχική
Επικοινωνία
  Οι τάξεις μας
Α'  τάξη
Β'  τάξη
Γ'  τάξη
Δ'  τάξη 
Ε'  τάξη
Στ΄ τάξη
Ολοήμερο τμήμα
 Δραστηριότητες
Εικαστικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών

The world of mushroom

"Η ιστορία του Σχολείου μου"
  Χρήσιμες Ιστοσελίδες
Link1
Link2
Link3
Link Ε΄ τάξης
Δήμος Γρεβενών
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών
Ευρωπαϊκά Προγράμματα
etwinning 2012-2013
etwinning 2013-2014
etwinning 2014-2015

Σχεδίαση ιστοσελίδας12-9-2011

Αργύριος Καραλιόλιος

 Αρχική  2011,  2012, 2013, 2014, 2015, Παλιές  Φωτογραφίες Προσωπικό  Ιστορικό  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Π. Ε. Γρεβενών Δήμος Γρεβενών Οικοσελίδα Επικοινωνία

         

 

Αρχική  2011,  2012, 2013, 2014  Παλιές  Φωτογραφίες Προσωπικό  Ιστορικό  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Οικοσελίδα Επικοινωνία

Δείτε εδώ την εγκύκλιο για την : "Αναδιάρθρωση, εξορθολογισμός και διαχείριση της διδακτέας ύλης στα Μαθηματικά και τα Φυσικά της Ε΄και ΣΤ΄ Δημοτικού" 

29 Ιουνίου 2015 Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών ψήφισε την υλοποίηση των προτάσεων της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών και αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής η οποία θα δρομολογήσει τις προτάσεις για ένταξη του Δήμου, πόλεων και χωριών στο δίκτυο μαρτυρικών πόλεων και χωριών κλπ (όλες τις προτάσεις  μπορείτε να δείτε εδώ...). Την παρουσίαση των προτάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο έκαναν οι μαθητές της τάξης  Αριάδνη,  Μαρία,  Περικλής και  Δέσποινα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ευχαριστούμε πολύ τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Ντάγκα Παναγιώτα που πρότεινε να συζητηθούν οι προτάσεις μας, ευχαριστούμε πολύ και συγχαίρουμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Πασχαγιαννίδη που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το Δήμαρχο κ. Δασταμάνη και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους  για τα καλά τους λόγια και την ομόφωνη αποδοχή των προτάσεών μας.

Δείτε εδώ ένα βίντεο  https://www.youtube.com/watch?v=U_fnyje74l8 και εδώ τρεις φωτογραφίες ...1, ...2, ...3

10 Ιουνίου 2015 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους σήμερα στις 9.00 Το πρόγραμμα παρουσίασε η κ. Λουκία Καραχάλιου και περιελάμβανε:

 Αποχαιρετιστήριο λόγος  από τη μαθήτρια  της ΣΤ΄ τάξης  Έλενα Σαρηπαπαζίδου.

* Χαιρετισμό από το διευθυντή του σχολείου κ. Ζιώγο   

* Α΄ τάξη: Παιχνίδι «σπάσιμο μπαλονιών».

 Β τάξη -  Παιχνίδι «Μπαλονοδρομίες»

* Γ’ τάξη -  Παιχνίδι «Ισορροπία μετ’ εμποδίων»

 Δ΄ τάξη- Παιχνίδι  «Τσουβαλοδρομίες» και χορευτικό

* Ε΄ τάξη – Παιχνίδι «Νερογεμίσματα» και χορευτικό

* ΣΤ΄ τάξη – Παιχνίδι «Γιαουρτομαχίες»/ «Διελκυστίνδα», χορευτικό – «Ηώρα της αποφοίτησης»

* Απονομή αναμνηστικών  στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης από το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρχε πολύ πλούσιος μπουφές από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων!

Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν οι: Χρήστος Χαντές, Λουκία Καραχάλιου και Αργύρης Καραλιόλιος.

Δείτε εδώ φωτογραφίες και εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=a_WWLB8lnes&feature=em-upload_owner

10 Ιουνίου 2015 Εκλογές για την ανάδειξη του νέου διευθυντή σήμερα. Υποψήφιοι δύο, ο νυν διευθυντής Γιώργιος Ζιώγος και η Ζιώγα Έλλη. Με 9 ψήφους (ομόφωνα) νέος διευθυντής για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Γιώργος Ζιώγος. Του ευχόμαστε συγχαρητήρια και καλή επιτυχία. Ελπίζουμε να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης που του έδειξαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου!

10 Ιουνίου 2015 Ανακοινώνουμε ότι την η γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου και ώρα 8.30 (δείτε εδώ το πρόγραμμα). Επίσης ανακοινώνουμε ότι οι έλεγχοι και οι τίτλοι προόδου και σπουδών θα δοθούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου και ώρα 9.00

27 Μαΐου 2015 Εκδρομή στη Κέρκυρα. Δείτε εδώ φωτογραφίες..

 Γρεβενά, 13 Μαΐου 2015 Θρίαμβος των μαθητών μας στους σχολικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες Π.Ε. (9 μαθητές της ΣΤ΄ και 3 μαθητές της Ε΄). Τα αποτελέσματα:

2ο Δημ. Σχολ. - 6ο Δημ. Σχολ. 6 - 0

2ο Δημ. Σχολ. - 5ο Δημ. Σχολ. 4 - 0

2ο Δημ. Σχολ. - Δημ. Σχολ. Κιβωτού 4 - 0

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές μας και στο γυμναστή τους Χρήστο Χαντέ!

Γρεβενά, 8 Μαΐου 2015 Ο Διευθυντής και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου δημοτικού σχολείου Γρεβενών ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών κ. Σημανδράκο για τη δωρεά  15 μαγνητικών αριθμητηρίων  στους μαθητές της Α΄ τάξης.

Ενέργειες σαν αυτή είναι πολύ σημαντικές για τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και πρέπει να συνεχιστούν. 

Γρεβενά, 24 Μαρτίου 2015 Μία πολύ όμορφη γιορτή για την 25η Μαρτίου παρουσίασε η Έκτη τάξη του σχολείου μας. Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και στην κ. Σοφία Ζιάκα που είχε την επιμέλεια της εκδήλωσης, καθώς και στον κ.  Χρήσρο Χαντέ που εκφώνησε την ομιλία.

Γρεβενά, 23 Μαρτίου 2015 Ανακοινώνουμε ότι την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 και ώρα 09.30 π.μ.  θα πραγματοποιηθεί η γιορτή για την 25η Μαρτίου 1821 από την ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας.

Γρεβενά, 20 Μαρτίου 2015 Σήμερα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού και για την παγκόσμια ημέρα του νερού. Στην εκδήλωση έγιναν παρουσιάσεις και προβολές βίντεο και την παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του σχολείου.

 Γρεβενά, 20 Μαρτίου 2015 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/3/2015 από την   τάξη μας με μεγάλη επιτυχία το πείραμα του Ερατοσθένη. Οι μαθητές  βρήκαν το μέγεθος της περιφέρεια της γης, όπως ακριβώς έκανε και ο Ερατοσθένης  το 240π.Χ. Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα στερέωσαν κάθετα ένα ραβδί ύψους ενός  μέτρου, το μεσημέρι και στις 12.37μ.μ.  μέτρησαν το μήκος της σκιάς που το βρήκαν 82 εκατ. και την πάνω γωνία που σχημάτιζε η σκιά με τη ράβδο που τη βρήκαν 39,4ΟΣτη συνέχεια με τη βοήθεια του google earth   βρήκαμε την απόσταση του σχολείου μας από τον ισημερινό που είναι 4450 χιλιόμετρα. Mε τη απλή μέθοδο των τριών βρήκαμε ότι η περιφέρεια της γης είναι (4450 Χ 360): 39,4= 40659 χιλιόμετρα,  πολύ κοντά στην πραγματική απόσταση που είναι 40192 χιλιόμετρα. Επίσης και στα πλαίσια του προγράμματος eTwinning "ERATOSTHENES" υπολογίσαμε την περιφέρεια της γης σε συνεργασία με ένα σχολείο της Ινδίας (Mumbai) που μέτρησε τη γωνία της σκιάς 18,4Ο και η απόσταση από το σχολείο μας είναι 2329 χιλιόμετρα. Mε τη απλή μέθοδο των τριών βρήκαμε ότι η περιφέρεια της γης είναι (2329 Χ 360): 39,4-18,4= 39926 χιλιόμετρα,  πάλι πολύ κοντά στην πραγματική απόσταση.

Ήταν μια πολύ όμορφη δραστηριότητα που συνδύαζε την παρατήρηση, τη μέτρηση, τη γεωμετρία, τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες και τη συνεργασία με άλλα σχολεία και όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη δραστηριότητα, αλλά και με τον σοφό πρόγονό τους Ερατοσθένη.

Στη δραστηριότητα αυτή μας βοήθησε και τον ευχαριστούμε πολύ, ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιώργος Ζιώγος.

Εδώ μπορείτε να δείτε τρεις φωτογραφίες  .....1, .....2, ....3

Γρεβενά, 17 Μαρτίου 2015 Σήμερα η E΄ τάξη με τον δάσκαλό της Αργύρη Καραλιόλιο,  δήλωσε συμμετοχή στο Πείραμα του Ερατοσθένη, με σκοπό να δώσουμε στους μαθητές μας μια μοναδική ευκαιρία να πειραματιστούν με απλά μέσα! Τι είναι το Πείραμα του Ερατοσθένη; 

"Την Παρασκευή 20 Μαρτίου, σχολεία από όλον τον κόσμο κάνουν τις μετρήσεις τους στις 12:32:24 (τοπική ώρα), όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και καταφέρνουν να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης με ένα απλό ραβδί. 

1.  Δηλώσαμε συμμετοχή στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα και θα επιστρέψουμε την ημέρα της πραγματοποίησης του πειράματος  να καταθέσουμε τη μέτρησή μας. 

2.  Γίναμε μέλος στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική κοινότητα και θα διαδράσουμε με συναδέλφους μας που θα πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι με τους μαθητές τους το πείραμα. 

3.  Θα ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό σενάριο για την πραγματοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη βασισμένο στο ανακαλυπτικό μοντέλο μάθησης (διαθέσιμο και στα Αγγλικά

4.  Θα εμπνεύσουμε τους μαθητές μας με τα εντυπωσιακά ψηφιακά εργαλεία που προτείνονται."

  Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ:

Κατερίνα Ρίβιου

 eratosthenes.ea.gr/en

ekypriotis@ea.gr

210 8176790-1

και εδώ: http://eratosthenes.ea.gr/en

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 Ανακοινώνουμε ότι την  Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ.  θα δοθούν στους γονείς και κηδεμόνες οι έλεγχοι προόδου των μαθητών του δευτέρου τριμήνου του σχολικού έτους 2014-15. Παράλληλα οι γονείς των μαθητών της Α΄ και  Β΄ τάξης θα ενημερωθούν από τους δασκάλους των τάξεων για την πρόοδο των παιδιών τους. Το Ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015 Σήμερα στις 10.00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση η οποία  εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων για την 6η Μαρτίου, η οποία έχει καθιερωθεί ως Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Στην εκδήλωση έγινε προβολή ταινιών μικρού μήκους που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός του Σχολείου Αργύρης Καραλιόλιος και οι μαθητές της Τετάρτης τάξης παρουσίασαν τρία μονόπρακτα θεατρικά που ο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός της τάξης Λευτέρης Καραϊορδανίδης,

Στο τέλος αφού έγιναν ερωτήσεις από τους μαθητές ακολούθησε συζήτηση για  να λυθούν οι απορίες και οι προβληματισμοί των μαθητών και δόθηκαν παράλληλα συμβουλές και πρακτικές τεχνικές.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, θα  πραγματοποιηθούν και άλλες δραστηριότητες από όλες τις τάξεις του σχολείου.

Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015 Σήμερα όλοι οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών τη θεατρική παράσταση από την  παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης με το έργο «Η Αργοναυτική Εκστρατεία». 

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 Μία πολύ όμορφη γιορτή για τους Τρεις Ιεράρχες παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι  μαθητές της Πέμπτης (Ε)  και ο δάσκαλός  τους Αργύρης Καραλιόλιος. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους και χρόνια μας πολλά.  Δείτε εδώ μία φωτογραφία..

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 Σήμερα, παραμονή της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, με πρωτοβουλία της Ιερής Μητρόπολης Γρεβενών, ιερείς επισκέφτηκαν το σχολείο μας και πραγματοποίησαν προσευχή, αρτοκλασία και ομιλία για τους Τρεις Ιεράρχες, ενώ μοίρασαν και εικονίτσες των Τριών Ιεραρχών σε όλους τους μαθητές. Δείτε εδώ μία φωτογραφία....

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2014 Μία πολύ όμορφη, χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν οι μαθήτριες και οι  μαθητές της Πρώτης (Α) και Δευτέρας (Β) τάξης  και τους εκπαιδευτικούς τους Λίτσα Καραγκούνη και Σοφία Ζιάκα  αντίστοιχα, σε μία κατάμεστη από μαθητές και γονείς αίθουσα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους...   Τους ευχαριστούμε πολύ... Δείτε εδώ τέσσερις φωτογραφίες.. 1...  2.....  3..... 4.....  5.......

18 Δεκεμβρίου 2014 Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Στην εκδήλωση μοιράστηκαν σπιτικά μελομακάρονα και άλλα γλυκά, ενώ πουλήθηκε στη συμβολική τιμή του 1 ευρώ τσάντα με ημερολόγιο του Συλλόγου και άλλα χριστουγεννιάτικα δωράκια! Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η συγκέντρωση ρούχων και τροφίμων και  σας παρακαλούμε όλους να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά τους... Δείτε εδώ τέσσερις  φωτογραφίες από την εκδήλωση  1...  2.....  3..... 4.....

11 Δεκεμβρίου  2014 Σήμερα, παγκόσμια ημέρα του παιδιού, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδήλωση που την παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου. Στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής του Σχολείου και έγινε προβολή δύο βίντεο.

5 Δεκεμβρίου 2014 Μέχρι την Κυριακή 07 Δεκεμβρίου (23:59), μπορείτε να ψηφίσετε το βίντεό μας: https://www.youtube.com/watch?v=3OeZAuo8QYs που συμμετέχει στο διαγωνισμό "για τη Διαφορετικότητα και τον Σχολικό Εκφοβισμό" μέσα από την ιστοσελίδα www.respect-diversity.org  για να κερδίσει το Βραβείο Κοινού! (E Grevena , 2nd primary school Grevena Greece, stop bullying now 2nd primary school Grevena GreeceFINAL.mp4)

18 Νοεμβρίου 2014 Σήμερα η Δ΄, Ε΄ και  ΣΤ΄ τάξη του Σχολείου μας παρακολούθησαν την τηλεδιάσκεψη (μετά από περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση) της Ελληνικής Αστυνομίας (δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) και του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

17 Νοεμβρίου 2014 Μία πολύ όμορφη γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρουσίασαν σήμερα  μαθήτριες και μαθητές της Πέμπτης τάξης μαζί με  το δάσκαλό τους Αργύρη Καραλιόλιο που έκανε και την ομιλία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους... Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς.  Τους ευχαριστούμε πολύ όλους... Φωτογραφίες  μπορείτε να δείτε εδώ...

7 Νοεμβρίου 2014 Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για  την «αειφόρο ανάπτυξη» που διοργανώνει το  ‘Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE), Διεθνής Συντονιστής του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία», χειριστής του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (World Day of Action-WDA)., η Ε΄ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

1.       Το πρωί και παρά την κακοκαιρία οι μαθητές, με δική τους επιθυμία, μάζεψαν τα σκουπίδια από τους δρόμους γύρω από το σχολείο. (Τέσσερις σακούλες σκουπιδιών γεμάτες, ήταν η «λεία» της σύντομης  προσπάθειας!!!)

2.       Μέσα στην τάξη παρακολουθήσαμε παρουσίαση και συζητήσαμε για το ρόλο του μανιταριού στην ανακύκλωση στη φύση και στην αειφορία. Εντύπωση προκάλεσε στους μαθητές η φράση: «Χωρίς τα μανιτάρια η φύση θα ήταν μια απέραντη χωματερή.

3.       Τέλος, λίγο πριν το μεσημέρι, όλοι οι μαθητές της τάξης μαζί,  φύτεψαν στην αυλή του σχολείου δύο ελιές, τις οποίες και υιοθέτησαν. Ελπίζουμε να τις προσέχουν το ίδιο και οι εξωσχολικοί τα απογεύματα.

4.       Όλα αυτά, μαζί με φωτογραφίες, θα τα ανεβάσουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος. (http://eco-schools-projects.org/wda/register/ )  Δείτε τα εδώ: http://eco-schools-projects.org/wda/2014/11/10/the-students-clean-the-streets-of-trash-talk-in-class-about-recycling-sustainability-and-planting-olive-trees-in-the-courtyard-of-the-school/

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες...

31 Οκτωβρίου 2014 Σήμερα, παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μίλησε σε όλους τους μαθητές και μοίρασε κουμπαράδες στους  μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης ο υποδιευθυντής του υποκαταστήματος Γρεβενών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Γιάννης Παπαδόπουλος. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δείτε εδώ μια φωτογραφία...  και εδώ την έκθεση της μαθήτριας της ΣΤ΄ τάξης ΣΑΡΗΠΑΠΑΖΙΔΟΥ  ΕΛΕΝΑΣ

27 Οκτωβρίου 2014 Μία πολύ όμορφη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940 παρουσίασαν οι μαθήτριες και μαθητές της Τρίτης και Τετάρτης τάξης μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους Βέτα Γιαννοπούλου και Λευτέρη Καραϊορδανίδη που έκανε την ομιλία. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους... Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί γονείς.  Τους ευχαριστούμε πολύ όλους...

24 Οκτωβρίου 2014 Πραγματοποιήθηκε σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής παχυσαρκίας, ενημερωτική εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν όλες οι τάξεις του Σχολείου μας. Στην εκδήλωση μίλησαν ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ζιώγος και ο γυμναστής κ. Χαντές.

23 Οκτωβρίου 2014 Την Δευτέρα 27  Οκτωβρίου και ώρα 9.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του σχολείου μας για την 28η Οκτωβρίου 1940, από την Τρίτη και Τετάρτη τάξη. Δείτε εδώ την πρόσκληση - πρόγραμμα της γιορτής...        

22 Οκτωβρίου 2014 Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία η  Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με  χαιρετισμό από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νάστο και την Πρόεδρο του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων κ. Καραπά και ακολούθησαν οι εισηγήσεις:

1. Από το Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Ζιώγο Γεώργιο με θέμα: «Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών: Ιστορία, Παρόν και Μέλλον».

2. Από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Αργύρη Καραλιόλιο με θέμα: «Οι καινοτόμες δράσεις και τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ως συντελεστές ποιοτικής αναβάθμισης της παιδείας». (Μπορείτε να τη δείτε εδώ...)

3. Από τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης περιφέρειας Γρεβενών κ. Μαλέτσκο Αθανάσιο, με θέμα: «Παράγοντες που επηρεάζουν τη σχολική επίδοση των μαθητών».

Η  εκδήλωση έκλεισε   με ερωτήσεις,  τοποθετήσεις και συζήτηση από τους πάρα πολλούς  γονείς που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες. Ευχαριστούμε πολύ το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νάστο, τον Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Ευαγγελόπουλο και όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες...

15 Οκτωβρίου 2014 Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών σας προσκαλούν σε Ενημερωτική – Επιμορφωτική Εκδήλωση την Τετάρτη  22  Οκτωβρίου 2014 και ώρα 18.00 η οποία θα διεξαχθεί στο χώρο του Σχολείου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

18.00-18.10:   Έναρξη – Χαιρετισμοί

18.10-18.30:  Εισήγηση από τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Ζιώγο Γεώργιο με θέμα: «Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών: Ιστορία, Παρόν και Μέλλον».

18.30-18.50:  Εισήγηση από τον εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών κ. Αργύρη Καραλιόλιο με θέμα: «Οι καινοτόμες δράσεις και τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων ως συντελεστές ποιοτικής αναβάθμισης της παιδείας».

18.50-19.10:  Εισήγηση από τον Σχολικό Σύμβουλο της 2ης περιφέρειας Γρεβενών κ. Μαλέτσκο Αθανάσιο, με θέμα: «Παράγοντες που επηρεάζουν τη σχολική επίδοση των μαθητών».

19.10-19.30:   Ερωτήσεις - Συζήτηση.

10 Οκτωβρίου 2014 Πραγματοποιήθηκε σήμερα η γιορτή για τα 102 χρόνια από  την  απελευθέρωση των Γρεβενών (13 Οκτωβρίου 1912). Στην εκδήλωση έγινε ομιλία, προβολή παρουσίασης και βίντεο που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Αργύρης Καραλιόλιος. Εδώ μπορείτε να δείτε την παρουσίαση και το συνοδευτικό κείμενο και εδώ το βίντεο:http://www.youtube.com/watch?v=0eFXpKQBCyU&feature=youtu.be

      9 Οκτωβρίου 2014 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα με πολύ μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις για την  Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» (είχαν αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας). Το πρόγραμμα της γιορτής επιμελήθηκε ο γυμναστής του  σχολείου μας Χρήστος Χαντές (την τεχνική υποστήριξη είχε ο Αργύρης Καραλιόλιος) και περιελάμβανε ομιλίες, εκθέσεις με κολάζ  και φωτογραφίες, τραγούδια, προβολή βίντεο, παιχνίδια, καθώς  και αθλητικούς αγώνες. Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές και στους συμμετέχοντες. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες...

      2 Οκτωβρίου 2014 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου 6/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών ευχαριστούν θερμά τον κ. Παπαλιούρα Γιώργο για την προσφορά θρανίων στο Σχολείο μας.

     29 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα ο δάσκαλος κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του συλλόγου "Μανιταρόφιλοι Ελλάδας" και μέλος του Συλλόγου «Μανιταρόφιλοι Δυτικής Μακεδονίας» και της «Societa Micologica Carlo Benzoni» τουTicino της Ελβετίας επισκέφτηκε την Ε΄ τάξη του Σχολείου μας  και  έκανε μια αναλυτικότατη παρουσίαση του κόσμου των μανιταριών στους μαθητές της τάξης  και απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις τους. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες... και εδώ ένα βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=DaUNBJzLaL4&feature=youtu.be  (μέρος 1ο)  

https://www.youtube.com/watch?v=1X3NuTaW7PE&feature=youtu.be (μέρος 2ο)

     29 Σεπτεμβρίου 2014 Από το Σχολικό Σύμβουλο κ. Μαλέτσκο Θανάση, πήραμε το παρακάτω συγχαρητήριο μήνυμα:

«Το eTwinning, η ηλεκτρονική κοινότητα των Σχολειών της Ευρώπης, αποτελεί μέρος του Erasmus+, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό.  Δέκα χιλιάδες Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν γίνει μέλη στην μεγαλύτερη κοινότητα εκπαιδευτικών και σχολείων στην Ευρώπη. Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning (eTwinning Quality Label)  χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα. Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.
     Να συγχαρώ θερμά  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  της Δ΄τάξης (φέτος η  Ε΄ τάξη) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών για την βράβευση με την  "ετικέτα ποιότητας" (eTwinning Quality Label) από την Εθνική Υπηρεσία του etwinning για το πρόγραμμα "Yes to Equality, Yes to Brotherhood and Yes to Peace" (Ναι στην ισότητα, ναι στην αδερφοσύνη, ναι στην ειρήνη) που πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2013-2014.  Το έργο άγγιξε την τελειότητα στους ακόλουθους τομείς:
(1) Παιδαγωγική Καινοτομία
(2) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη
(3) Επικοινωνία και ανταλλαγή μεταξύ σχολείων συνεργατών
(4) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών
(5) Χρήση της τεχνολογίας
(6) Αποτελέσματα, αντίκτυπος και τεκμηρίωση

     Εύχομαι ακόμη περισσότερες διακρίσεις στα πλαίσια του Ανοιχτού στην Κοινωνία, Ψηφιακού και Καινοτόμου Σχολείου.»

Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!

      Γρεβενά, 27 Σεπτεμβρίου 2014 Πριν λίγες μέρες βραβεύτηκε με την  "ετικέτα ποιότητας" (eTwinning Quality Label) από την Εθνική Υπηρεσία του etwinning το πρόγραμμα "Yes to Equality, Yes to Brotherhood and Yes to Peace" (Ναι στην ισότητα, ναι στην αδερφοσύνη, ναι στην ειρήνη) που πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2013-2014 η Δ΄τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών (σήμερα Ε΄). Επειδή θεωρώ ότι το γεγονός αυτό είναι μεγάλη επιτυχία  για το σχολείο μας, αλλά και για το νομό μας, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν,  όλους όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα την δασκάλα των Αγγλικών του  Σχολείου μας Λουκία Καραχάλιου και τα δεκαοχτώ  συνεργαζόμενα σχολεία από  οχτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=28397807, εδώ http://2dim-greven.gre.sch.gr/International%20interactive%20profiles%20peace.htm   και εδώ: http://new-twinspace.etwinning.net/c/portal/layout?p_l_id=28117570

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος Καραλιόλιος

      Γρεβενά, 27 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα και ώρα 8.30, στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ημέρας γλωσσών, με την επιμέλεια της καθηγήτριας των Αγγλικών  Λουκίας Καραχάλιου και των εκπαιδευτικών Ντίνας Δεληβού και Αργύρη Καραλιόλιου, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια πολύ όμορφη γιορτή.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιελάμβανε: 

1.                       Έκθεση αφίσας, καρτελών και κολλάζ (ΣΤ΄ και Ε΄ τάξη)

2.                       Ομιλία

3.                       «Ο μύθος της Ευρώπης» (Γ΄ τάξη)

4.                       Η καλημέρα σε έντεκα ευρωπαϊκές γλώσσες (ΣΤ΄  τάξη)

5.                       Διάλογοι μαθητών σε ξένες γλώσσες (ΣΤ΄  τάξη)

6.                       Προβολή βίντεο


Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που επιμελήθηκαν και στους μαθητές που συμμετείχαν στη  γιορτή. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες...

     Γρεβενά, 26 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα η ΣΤ΄ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βρες την εποχή" στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Γρεβενά, 19 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα και στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας όλες οι τάξεις του Σχολείου μας έκαναν πεζοπορία μέχρι το υπαίθριο θέατρο Καστράκι περπατώντας μόνο στα πεζοδρόμια και διασχίζοντας τους δρόμους μόνο από τις διαβάσεις πεζών!

    Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014 Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2014-2015 παρουσία όλων των μαθητών, όλων των εκπαιδευτικών, πολλών γονέων,  του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Πέτρου και του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αντώνη Δασκαλόπουλου. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ για την παρουσία τους και τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά...

       Γρεβενά, 9 Σεπτεμβρίου 2014 Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών ότι ο Αγιασμός για το σχολικό έτος 2014-15 θα γίνει την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 09:00 π.μ.. Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία και  θα αποχωρήσουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

       Γρεβενά, 12 Ιουνίου 2014  Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12 Ιουνίου  στις  11.00π.μ. με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία, από το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων – Κηδεμόνων, η εκδήλωση για τη λήξη του σχολικού έτους του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών. Στην αρχή έγινε  χαιρετισμός από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Γιώργο Ζιώγο,    ακολούθησαν οι παρουσιάσεις: Ε΄& Στ΄ τάξεις: Τραγούδι σε τέσσερις γλώσσες- θεατρικό στη Γερμανική γλώσσα,  Α΄ τάξη: -  «Αν όλα τα παιδιά της γης»  και «Κράτα με να σε κρατώ»,  Β΄ τάξη: -  «Σκορπιζομαζέματα»,  Γ΄τάξη: -  «Το καλοκαίρι ξεκινάει χορεύοντας»,  Δ΄ τάξη: - «Ο χορός της ειρήνης» και «Τα πιατάκια παίζουν μπάλα»,  Ε΄ τάξη: – «Νεροκουβαλητές», ΣΤ1΄ τάξη:  – «Χορευτικό»,  ΣΤ1΄+ΣΤ2΄ τάξεις: – «Τσουβαλοδρομίες» και «Διελκυστίδα», ΣΤ2΄ τάξη: – «Χορευτικό», ΣΤ1΄+ΣΤ2΄ τάξεις: – «Να’ τανε το ‘21» (χορευτικό) και τέλος όλοι μαζί οι μαθητές χορέψανε το:  «Έχε γεια, πάντα γεια!».

 Την παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης έκανε, για άλλη μια φορά,  η καθηγήτρια Αγγλικών  κ. Λουκία Καραχάλιου και την παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια  στους διοργανωτές και σε όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος ευχαριστούμε πολύ  την Αντιδήμαρχο κ. Βαρβάρα Τζημορώτα, την υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Έλλη Ζιώγα, καθώς και όλο τον κόσμο που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Καλό καλοκαίρι....

Φωτογραφίες  μπορείτε να δείτε εδώ... και ένα βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=qtgEOv9keLg&feature=youtu.be και από άλλη μια κάμερα εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=d6aQ1WtFRdc&feature=youtu.be

        Γρεβενά, 10 Ιουνίου 2014 Η γιορτή λήξης σχολικού έτους 2013 2014 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 11.00π.μ. Δείτε εδώ το πρόγραμμα της γιορτής...

         Γρεβενά, 3 Απριλίου 2014  Το σχολείο μας με την Δ΄ τάξη και τους εκπαιδευτικούς Αργύρη Καραλιόλιο και Βάσω Παπανίκου σήμερα αποφάσισε να συμμετέχει στο  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της      UNICEF «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό».  Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο  το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση των αξιών της ειρήνης, της ανοχής, της διαλλακτικότητας, της αλληλεγγύης και υλοποιούν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Εγώ και εσύ μαζί για έναν κόσμο ειρηνικό χωρίς βία και ρατσισμό» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της  Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης της χώρας σε θέματα βίας και ρατσισμού.

        Πιο συγκεκριμένα, σκοπός του Προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, με την καθοδήγηση των Εκπαιδευτικών τους και την υποστήριξη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τους, σχετικά με τις παραπάνω αξίες και η κινητοποίησή τους για την ανάληψη δραστηριοτήτων  μέσα και γύρω από το σχολείο.

      Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν και τη στηρίζουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ο  Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών.

        Αθλητικοί αγώνες, ποδηλατοδρομίες, θεατρικά παιχνίδια, εκθέσεις φωτογραφίας, και ομιλίες με συμμετέχοντες αθλητές, είναι μεταξύ των πρωτοβουλιών που μπορούν να αναλάβουν τα σχολεία.

            Επιτροπή προσωπικοτήτων με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Παιδείας, θα αξιολογήσει τις Δράσεις των σχολείων και θα βραβεύσει τις καλύτερες από αυτές σε ειδική τελετή με τη συμμετοχή μαθητών, καλλιτεχνών και Ελλήνων Ολυμπιονικών.

        Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και η UNICEF θα παρουσιάσουν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες φορείς την πρωτοβουλία σε ειδική τελετή το φθινόπωρο.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.....

         Γρεβενά, 28 Μαρτίου 2014 Δείτε εδώ    http://www.amores-project.eu/logo-candidates.html  τη συμμετοχή μας, με το έργο της Αριάδνης της Δ΄ τάξης, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για το λογότυπο της «AMORES - An Approach to Motivating learners to Read in European Schools» http://www.amores-project.eu/ με θέμα: «Πώς η χρήση των ΤΠΕ μπορεί να βοηθήσει και να αυξήσει το επίπεδο του ενδιαφέροντος των μαθητών στο διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων».

     Γρεβενά, 24 Μαρτίου 2014 Μία πολύ όμορφη γιορτή για την 25η Μαρτίου παρουσίασαν τα δύο τμήματα της Έκτης τάξης (ΣΤ1 και ΣΤ2). Πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και στους δασκάλους τους Βασίλη Κανιά και Λίτσα Καραγκούνη αντίστοιχα, καθώς και στο δάσκαλο Λευτέρη Καραϊορδανίδη που εκφώνησε την ομιλία.

    Γρεβενά, 24 Μαρτίου 2014 Από το Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Γρεβενών, πήραμε το παρακάτω μήνυμα: 

  "Προς: Τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

      Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μας παιδιά, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς της Τετάρτης (Δ΄) τάξης του Σχολείου σας για τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση «Το πείραμα του Ερατοσθένη 2014» (The Eratosthenes Experiment 2014), για την μέτρηση της περιφέρειας της Γης, που οργανώθηκε στα πλαίσια του δικτύου καινοτομίας Open Discovery Space project.  Οι μαθητές μέτρησαν την περιφέρεια της Γης χρησιμοποιώντας την μέθοδο που ακολούθησε ο Ερατοσθένης τον 3ο αιώνα π.Χ. Σε ό,τι αφορά το Γνωστικό τομέα (κριτική σκέψη/γνώση) οι μαθητές με τη δράση αυτή έμαθαν για τον καινοτόμο τρόπο που ο Ερατοσθένης χρησιμοποίησε για τον υπολογισμό της περιφέρειας της Γης, κλήθηκαν να κατανοήσουν πώς ακριβώς  έκανε τη μέτρηση και προσπάθησαν ακολουθώντας  τις κατευθυντήριες γραμμές που δόθηκαν από τον δάσκαλο της τάξης τους να το επαναλάβουν οι ίδιοι.
       Στον ψυχοκινητικό τομέα οι μαθητές κλήθηκαν να ενεργήσουν και να εφαρμόσουν - καθώς ακολούθησαν την ίδια διαδικασία όπως και ο Ερατοσθένης - και προσπάθησαν να μετρήσουν την περιφέρεια της Γης, εργαζόμενοι συλλογικά και να συνεργαστούν - κάνοντας χρήση και των νέων τεχνολογιών - με άλλα σχολεία στην Ελλάδα και στη Ευρώπη. Με τη δράση αυτή ενισχύεται η μαθησιακή αυτονομία και η ενεργή εμπλοκή όλων των μαθητών που συμμετέχουν, λειτουργεί η αυτορυθμιζόμενη μάθηση και η συνεργασία. Οι εκπαιδευτικοί συντονίζουν, προτείνουν και διευκολύνουν, αλλά δεν παρεμβαίνουν.
         Είμαι σίγουρος πως οι μαθητές μας, οι μικροί αυτοί επιστήμονες, θα ανοίξουν στο μέλλον νέους δρόμους στην επιστήμη και στη ζωή.

Με εκτίμηση,

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΛΕΤΣΚΟΣ

Σχολικός Σύμβουλος
2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Γρεβενών
"

Τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια....

      Γρεβενά, 17 Μαρτίου 2014 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/3/2014 από την  Τετάρτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  με μεγάλη επιτυχία το πείραμα του Ερατοσθένη, στο οποίο συμμετείχαν τελικά 345 σχολεία από 36 διαφορετικές χώρες όλου του κόσμου. Οι μαθητές μας βρήκαν το μέγεθος της περιφέρεια της γης, όπως ακριβώς έκανε και ο Ερατοσθένης  το 240π.Χ. Πιο συγκεκριμένα, αφού πρώτα στερέωσαν κάθετα ένα ραβδί ύψους ενός  μέτρου, το μεσημέρι και στις 12.37μ.μ. (αφού μας ταλαιπώρησε  λίγο ένα συννεφάκι) μέτρησαν το μήκος της σκιάς που το βρήκαν 82 εκατ. και την πάνω γωνία που σχημάτιζε η σκιά με τη ράβδο που τη βρήκαν 39,5Ο. Στη συνέχεια επικοινωνήσαμε με το Λύκειο Αρεόπολης Λακωνίας με το οποίο συνεργαστήκαμε στο πρόγραμμα και μας είπαν ότι εκεί οι μαθητές μέτρησαν τη γωνία και τη βρήκαν 36Ο. Στη συνέχεια αφαιρέσαμε από τις  39,5Ο τις 36Ο και βρήκαμε ότι η διαφορά των δύο γωνιών είναι 3,5Ο. Κατόπιν με τη βοήθεια του google earth  υπολογίσαμε την απόσταση Γρεβενών - Αρεόπολης και τη βρήκαμε ότι είναι 397 χιλιόμετρα. Μετά με την απλή μέθοδο των τριών υπολογίσαμε  ότι αφού στις 3,5ο αναλογεί μια απόσταση 397 χιλιομέτρων, άρα στις 360ο όλης της γης η απόσταση θα είναι (397 Χ 360): 3,5=40834,2857 χιλιόμετρα, πολύ κοντά στο πραγματική που είναι 40192 χιλιόμετρα. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίσαμε και την περιφέρεια της γης, με βάση τον ισημερινό, όπου η γωνία της σκιάς είναι 0ο  και η απόσταση από τα Γρεβενά σύμφωνα με το google earth   είναι 4450 χιλιόμετρα. Πάλι με τη απλή μέθοδο των τριών βρήκαμε ότι η περιφέρεια της γης είναι (4450 Χ 360): 39,5= 40556,962 χιλιόμετρα, πάλι πολύ κοντά στην πραγματική απόσταση.

Ήταν μια πολύ όμορφη δραστηριότητα που συνδύαζε την παρατήρηση, τη μέτρηση, τη γεωμετρία, τα μαθηματικά, τις νέες τεχνολογίες και τη συνεργασία με άλλα σχολεία και όλοι οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με τη δραστηριότητα, αλλά και με τον σοφό πρόγονό τους Ερατοσθένη.

Στη δραστηριότητα αυτή μας βοήθησαν και τους ευχαριστούμε πολύ, ο διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιώργος Ζιώγος, η δασκάλα των αγγλικών του σχολείου μας κ. Λουκία Καραχάλιου και ο καθηγητής φυσικής του Λυκείου Αρεόπολης κ. Αριστομένης Καρατζαφέρης.

Η δραστηριότητα θα ολοκληρωθεί  με την υποβολή των μετρήσεών μας, με μια τηλεδιάσκεψη μέσω  skype με το Λύκειο Αρεόπολης και  τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργανώνεται από το (http://eratosthenes.ea.gr/ ).

Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες...

    Γρεβενά, 14 Μαρτίου 2014 Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας ότι οι έλεγχοι προόδου του β΄ τριμήνου των μαθητών, θα δοθούν  την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 12.00 ώρα.    

    Γρεβενά, 14 Μαρτίου 2014 Σήμερα η Δ΄ τάξη με τον δάσκαλό της Αργύρη Καραλιόλιο,  δήλωσε συμμετοχή στο Πείραμα του Ερατοσθένη, με σκοπό να δώσουμε στους μαθητές μας μια μοναδική ευκαιρία να πειραματιστούν με απλά μέσα! Τι είναι το Πείραμα του Ερατοσθένη; 

"Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, σχολεία από όλον τον κόσμο κάνουν τις μετρήσεις τους στις 12:32:24 (τοπική ώρα), όταν ο Ήλιος θα βρίσκεται στην κατάλληλη θέση και καταφέρνουν να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης με ένα απλό ραβδί. 

1.  Δηλώσαμε συμμετοχή στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα και θα επιστρέψουμε την ημέρα της πραγματοποίησης του πειράματος  να καταθέσουμε τη μέτρησή μας. 

2.  Γίναμε μέλος στην εξειδικευμένη εκπαιδευτική κοινότητα και θα διαδράσουμε με συναδέλφους μας που θα πραγματοποιήσουν και οι ίδιοι με τους μαθητές τους το πείραμα. 

3.  Θα ακολουθήσουμε το εκπαιδευτικό σενάριο για την πραγματοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη βασισμένο στο ανακαλυπτικό μοντέλο μάθησης (διαθέσιμο και στα Αγγλικά

4.  Θα εμπνεύσουμε τους μαθητές μας με τα εντυπωσιακά ψηφιακά εργαλεία που προτείνονται."

  Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ:

Κατερίνα Ρίβιου

 eratosthenes.ea.gr/en

ekypriotis@ea.gr

210 8176790-1

και εδώ: http://eratosthenes.ea.gr/en

    Γρεβενά, 6 Μαρτίου 2014 Σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά της σχολικής βίας, το σχολείο μας πραγματοποίησε  εκδήλωση την οποία παρακολούθησαν οι μαθητές όλων των τάξεων. Στην εκδήλωση μίλησε ο διευθυντής του σχολείου μας Γιώργος Ζιώγος και ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Λευτέρης Καραϊορδανίδης, ενώ ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Αργύρης Καραλιόλιος παρουσίασε στους μαθητές δύο σχετικά βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=nAa6BI7ejek   https://www.youtube.com/watch?v=YxE_ohbYi5E

   Γρεβενά, 1 Μαρτίου 2014 Από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών και Σχολικό Σύμβουλο της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Γρεβενών κ. Μαλέτσκο, πήραμε το παρακάτω μήνυμα:

"Προς: Τη Διεύθυνση, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών 

Κοινοποίηση: : Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. &  Δ.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε. Γρεβενών. 

                                                                        

          Γρεβενά 28-2-2014

 

          Αγαπητοί εκπαιδευτικοί και αγαπημένα μας παιδιά θα ήθελα να σας συγχαρώ θερμά για τη βράβευση με την  Ετικέτα Ποιότητας από την Εθνική Υπηρεσία του etwinning του προγράμματος "Τrantitionelle Spiele" 

(Παραδοσιακά Παιχνίδια) που υλοποίησε  το σχολικό έτος 2012-2013  η  

Ε1΄τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών (σήμερα ΣΤ1΄). Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς και μαθητές που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα.

         Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

       Σε ένα έργο που έχει απονεμηθεί Ετικέτα Ποιότητας αγγίζει την τελειότητα στους ακόλουθους τομείς:

1.    Παιδαγωγική Καινοτομία και Δημιουργικότητα

2.    Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη

3.    Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών

4.    Χρήση της τεχνολογίας

5.    Βιωσιμότητα και δυνατότητα μεταβίβασης,

6.    Αποτελέσματα και Οφέλη.

       Η βράβευση αυτή, καθώς και η συμμετοχή  όλων των Δημοτικών Σχολείων των Γρεβενών σε καινοτόμα προγράμματα και σχολικές δραστηριότητες, αποδεικνύει ότι το μεράκι, το ενδιαφέρον και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών μπορεί να κάνει την εκπαίδευση να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική για το μέλλον.

 

Με εκτίμηση,

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΛΕΤΣΚΟΣ

 

Πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Γρεβενών"

 

Τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια....

 

     Γρεβενά,  27  Φεβρουαρίου 2014 Πριν λίγες μέρες, βραβεύτηκε με την  "ετικέτα ποιότητας" από την Εθνική Υπηρεσία του etwinning το πρόγραμμα "trantitionelle spiele" (παραδοσιακά παιχνίδια) που πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2012-2013 η Ε1΄τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών (σήμερα ΣΤ1΄). Επειδή το γεγονός αυτό θεωρώ ότι είναι μεγάλη επιτυχία  για το σχολείο, αλλά και για το νομό μας, γεγονός που φαντάζει πιο μεγάλο μιας και (αν δεν κάνω λάθος) είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του νομού μας, θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους μαθητές που συμμετείχαν,  όλους όσους μας βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου και ιδιαίτερα τα δύο συνεργαζόμενα σχολεία από τη Γερμανία και τη Γαλλία..

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να δείτε εδώ: http://new-twinspace.etwinning.net/web/p95106/welcome και εδώ: http://2dim-greven.gre.sch.gr/etwinning.htm

Ο δάσκαλος της τάξης

Αργύριος καραλιόλιος

 

      Γρεβενά,  20  Φεβρουαρίου 2014 Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών ευχαριστούν το ΣΕΚ Γρεβενών για την κατασκευή και τοποθέτηση εστίας χειροσφαίρισης  (handball) στην αυλή του σχολείου.

 

Αρχική  2011,  2012, 2013, 2014  Παλιές  Φωτογραφίες Προσωπικό  Ιστορικό  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Οικοσελίδα Επικοινωνία

 

 

 Αρχική  2011,  2012, 2013, 2014, 2015, Παλιές  Φωτογραφίες Προσωπικό  Ιστορικό  Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Π. Ε. Γρεβενών Δήμος Γρεβενών Οικοσελίδα Επικοινωνία

 

     

 

Μετρητής Επισκεπτών

Τελευταία Ενημέρωση:

06 Ιανουαρίου, 2016

 © 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών 2011- 2015

Οι Τάξεις μας το 2011- 2012:  Α'  τάξη,  Β'  τάξη,  Γ'  τάξη,  Δ1'  τάξη,   Δ2'  τάξη,  Ε1΄ τάξη,   Ε2΄ τάξη,  Στ΄ τάξη

Οι Τάξεις μας το 2012- 2013:  Α'  τάξη, Β'  τάξη,  Γ'  τάξη, Δ' τάξη, Ε1'  τάξη, Ε2΄ τάξη, Στ1΄ τάξη, Στ2΄ τάξη,

Οι Τάξεις μας το 2013- 2014: Α'  τάξη, Β'  τάξη, Γ'  τάξη, Δ'  τάξη  1   2, Ε'  τάξη, Στ1΄ τάξη, Στ2΄ τάξη