2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών

 

Οικοσελίδα| Επικοινωνία

 Το σχολείο μας 
Ιστορικό  
Νέα-Ειδήσεις  2011, 2012
Παλιές  Φωτογραφίες
Προσωπικό
Σύλλογος Γονέων 
  Αρχική
  Οι τάξεις μας
Α'  τάξη
Β'  τάξη
Γ'  τάξη
Δ'  τάξη  
Ε1 τάξη
Ε2΄ τάξη   
Στ1΄ τάξη 
Στ2΄ τάξη
 Δραστηριότητες

Γιορτή 28-10- 2011

Ευρωπαϊκά  Προγράμματα
Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις
Εκπαιδευτικές επισκέψεις
  Χρήσιμες Ιστοσελίδες
Link1
Link2
Link3

   Σχεδίαση ιστοσελίδας      12-9-2011

Αργύριος Καραλιόλιος

  Τετάρτη τάξη 2012-2013

 

           Δασκάλα: Βέτα Γιαννοπούλου

Μαθητές:

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΟ

 Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών:

 ΄Αλκο Αντώνης, Βήτα Μαρίνα, Γιαννακοπούλου Ελεάνα,  Γκοτζαμπασοπούλου  Κατερίνα,  Γκοτζαμπασοπούλου Χρυσοβαλάντου,  Δάσκαλος Μενέλαος,  Ζυγούρα Δήμητρα,  Καρακασίδης Στέργιος,  Καραπάς Αναστάσιος,  Μητρόπουλος Βαγγέλης,  Μπαχτσεβάνος Κυριάκος,  Μπρούφας Αλέξανδρος,  Ντάγκα Κατερίνα,  Παπακώστας Ραφαήλ,  Σαλίχ Δανάη,  Σαμαρά Αθανασία,  Σαρηπαπαζίδου Έλενα,  Σπανού Μαρία,  Τσακνάκη Μαρία,  Τσεκίνι Στελίνα,  Χαριζόπουλος Στέργιος με  υπεύθυνη δασκάλα τη Γιαννοπούλου Ελισάβετ

ευαισθητοποιημένοι, έπειτα από πρωτοβουλία της μαθήτριας Γκοτζαμπασοπούλου Κατερίνας,  ξεκινήσαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς να συγκεντρώνουμε πλαστικά καπάκια (πώματα) μπουκαλιών,  με σκοπό, δίνοντας την απαιτούμενη ποσότητα (εννιά μεγάλες πλαστικές σακούλες σκουπιδιών με καπάκια) σε εταιρεία ανακύκλωσης, να αποκτήσουμε σε αντάλλαγμα ένα αναπηρικό καροτσάκι που θα δοθεί σε έναν παραπληγικό συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη. Μέχρι σήμερα συγκεντρώσαμε τέσσερις τέτοιες σακούλες με καπάκια κι ευελπιστούμε συνεχίζοντας την προσπάθεια μας και το καλοκαίρι αλλά και τη νέα σχολική χρονιά να πετύχουμε το στόχο  μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μαθητές και τους καθηγητές του ΕΠΑΛ ΓΡΕΒΕΝΩΝ και τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης και τους άλλους μαθητές του Σχολείου μας για την πολύτιμη συμμετοχή τους στην προσπάθειά μας.

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013 Η Τετάρτη (Δ) τάξη, μαζί με το πρώτο τμήμα της Πέμπτης (Ε1) και το πρώτο τμήμα της Έκτης (ΣΤ1) τάξης, πραγματοποίησαν σήμερα διδακτική επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας αργίλου GEOHELLAS  στην Κνίδη Γρεβενών. Μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Γιώργος Συντουκάς. Εκεί και στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου μας παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια όλη τη διαδικασία της επεξεργασίας του αργίλου από την εξόρυξή, την επεξεργασία, τη συσκευασία και τη διάθεση του προϊόντος στις αγορές όλου του κόσμου. Αξίζει να σημειώσουμε πολύ σύντομα ότι το εργοστάσιο είναι από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως, δεν ρυπαίνει το περιβάλλον και το παραγόμενο προϊόν είναι από τα καλύτερα και σπανιότερα παγκοσμίως. Στη συνέχεια περάσαμε στο χώρο συσκευασίας και αποθήκευσης του προϊόντος όπου πάλι ο κύριος Συντουκάς μας παρουσίασε  με κάθε λεπτομέρεια τις ξεχωριστές ιδιότητες του σαπωνίτη και του ατταπουλγίτη και χάρισε σε όσους μαθητές το επιθυμούσαν από  ένα κουτί με το παραγόμενο προϊόν. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την προσφορά κολατσιού και αναψυκτικού σε όλους τους μαθητές, από το διευθυντή του εργοστασίου. Έτσι φύγαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από την υποδοχή, ξενάγηση και ενημέρωση του Διευθυντή του εργοστασίου κ. Συντουκά Γιώργου, όσο και από την φιλοξενία του. Γι' αυτό και θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε και δημόσια τόσο τον ίδιο, όσο και το προσωπικό του εργοστασίου.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες..

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το κτήμα του κ. Κοτσαμπασόπουλου Γιώργου στο Δίπορο Γρεβενών. Μας υποδέχτηκε ο κ. Κοτσαμπασόπουλος Γιώργος με την οικογένειά του και άλλους κατοίκους του χωριού. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για  όλη τη διαδικασία της καλλιέργειας της γης και να δουν από πολύ κοντά όλα τα γεωργικά μηχανήματα που χρησιμοποιούνται σ' αυτήν. Πριν φύγουμε η οικογένεια του κ. Κοτσαμπασόπουλου Γιώργου  πρόσφερε σε όλους τους μαθητές πίτες, γλυκά και αναψυκτικά. Ήταν μια πολύ πετυχημένη διδακτική επίσκεψη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους μαθητές μας. Γι' αυτό και θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια την οικογένεια του κ. Κοτσαμπασόπουλου Γιώργου για την άψογη υποδοχή, ξενάγηση, ενημέρωση και φιλοξενία.

Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες..

 

 Αρχική  2011,  2012  Προσωπικό  Ιστορικό   Ευρωπαϊκά  Προγράμματα  Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις  Εκπαιδευτικές επισκέψεις Link1  Link2  Link3  Οικοσελίδα Επικοινωνία

 

 

Μετρητής Επισκεπτών

Τελευταία Ενημέρωση:

13 Ιουνίου, 2013

  2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών 2011- 2012

Οι Τάξεις μας το 2011- 2012:  Α'  τάξη  Β'  τάξη  Γ'  τάξη  Δ1'  τάξη   Δ2'  τάξη  Ε1΄ τάξη   Ε2΄ τάξη   Στ΄ τάξη